Er et Retreat noget for mig?

RETREAT – HVAD ER DET, DER FÅR MIG TIL AT FØLE MIG I LIVE?

Hvis dit liv er en halvkedelig genudsendelse… så skift kanal!

Der dukker jævnligt nye former for retreats op, og ”kært barn” har mange navne: stilheds-retreates, mindfulness-retreats, meditations-retreats, spirituelle retreats osv. Fælles for disse retreats er, at deltagerne tager nogle dage fra deres ofte travle hverdag og benytter tiden til at finde en indre ro eller genfinde en indre harmoni, som – måske – ikke bliver plejet tilstrækkeligt i den daglige trædemølle.

Tom Stern, der blandt andet underviser i mindfulness og meditation, arrangerer retreats ved Stevns Klint og oplever en stigende efterspørgsel på opholdene: ”Mine gæster har et behov for fordybelse og for at finde fokus på de indre værdier. Vi arrangerer blandt andet meditation for nybegyndere, men også for folk, der har mediteret gennem længere tid. På vores retreats, der typisk strækker sig over tre til fire dage, når deltagerne at distancere sig så meget fra hverdagens travlhed, at de genopdager de indre værdier.”

Det bliver mere almindeligt at rejse til Bali, til Nordindien eller sågar på kloster-retreat i Assisi, men det er ikke afstanden til retreatet, der er afgørende. I bund og grund handler det om at bruge tiden på at kigge indad fremfor udad. Hvad er det, der gør mig virkelig glad? Hvad er det, der får mig til at føle mig i live? Hvornår føler jeg mig harmonisk? Det er nogle af de spørgsmål, som deltagerne – ifølge Tom Stern – søger svar på, når de booker sig til hans ophold ved Stevns Klint.

LYKKEN ER DEN INDRE RO

”Min oplevelse er, at ’forbrugerkulturen’ har mættet folk. Vi har et stadig større behov for at finde ud af, hvad der i sandhed gør os lykkelige”, udtaler Tom Stern. ”Vi mangler ikke ting, og derfor er lykken ikke at anskaffe os flere ting. Men lykken er at genfinde den indre ro og harmoni, så du er glad, når vækkeuret ringer om morgenen.”

Denne indre ro og harmoni kan (endnu) ikke købes i hverken Irma, Illum eller H&M. Den kræver fordybelse, og at man giver sit inderste selv opmærksomhed. At man varmer sit indre jeg. Og det er netop, hvad man kan gøre og opleve på et retreat sammen med en gruppe af mennesker, der søger det samme. En gruppe af folk, som alle har taget en beslutning om, at den indre ro og de indre værdier er det vigtigste lige nu.

RETREAT VED STEVNS KLINT

Ved at deltage på et retreat giver du dig selv en værdifuld gave, der ikke går af mode til næste år, men som giver dig en indsigt, du har med dig resten af livet. Og ved at deltage på et retraet herhjemme – eksempelvis ved Stevns Klint – sparer du de ofte høje rejseomkostninger. Tom Sterns meditations-retreat, der varer fire dage, koster kun kr. 4.300,-, og så er ALT inklusivt.